Všechny články

Chodníky chodcům

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení
 

Jelikož do našeho spolku dorazilo pár stížností místních občanů na restauraci THE HOUSE Restaurant & Pub, která svou venkovní předzahrádkou zabrala téměř celý chodník a značně tak omezuje pohyb chodců, rozhodli jsme se o této skutečnosti vydat krátkou zprávu.

Na základě vašich stížností (chodníky chodcům, jak to někteří nazvali) byl spolek připraven konfrontovat majitele restaurace se stížnostmi místních obyvatel, a pokusit se o smírné řešení. "Bohužel" byli místní obyvatelé bydlící v blízkosti restaurace rychlejší než my, a podali prostřednictvím ombudsmana Prahy 5 podnět na odbor dopravy, které bližším přezkoumáním zjistilo, že se jedná o neoprávněný zábor veřejného prostranství, protože restaurace má povolení pouze pro stolky umístěné před výlohou, a pouze ve vymezeném čase. Odbor dopravy, které v těchto případech zajišťuje povolení záboru veřejného prostranství bude tedy situaci řešit přímým zákazem a udělením peněžité pokuty.

Náš spolek sice mrzí že se věc rovnou řešila takto restriktivně, jsme přesvědčeni, že by se s novým majitelem restaurace THE HOUSE (dříve restaurace Blázinec) jakožto novým sousedem, dalo nějak rozumně domluvit i bez pokuty. Nicméně tímto považujeme věc za de facto uzavřenou a očekáváme, že v řádu několika následujících dní bude chodník k dispozici opět chodcům pro důstojné a především bezpečné užívání. Tímto děkujeme všem aktivním občanům, kterým není dění ve svém okolí lhostejné.

 

Pokud Vás jako občana v naší městské části něco trápí, neváhejte nás kontaktovat a požádat o pomoc. Mnohdy jsme schopni pomoci a situaci vyřešit. Rozumně, klidně a civilizovaně, standardními postupy.

 

Článek napsal: Viktor Veselý